Sykehuset Østfold Kalnes

Vårt største prosjekt vel i havn

  • Arkitekt: Aart
  • Utførende: AF Bygg Østfold
  • Byggherre: PNØ (Helse Sør-Øst)
  • Byggeår: 2014

Kjempeprosjekt vel i havn!

På oppdrag fra Helse Sør-Øst har AF-Gruppen bygget det nye Østfoldsykehuset på Kalnes i Sarpsborg. Bygget ble innviet i november 2015, er på hele 85.000 m2 og var Norges daværende største landbaserte byggeprosjekt. Dette er også det største prosjektet vi i Petal har vært involvert i. 

Vi har levert våre standard fasadepanel i aluminium med backing, noe som sikrer at fasaden vil holde seg rett og slett over tid. Av de 25.000 m2 vi har levert er 50% naturelokserte panel og 50% gullelokserte i tre ulike fargenyanser. I tillegg er det sort eloksert panel mellom vinduene. Alt er produsert ved vår fabrikk i Vik i Sogn. 

I et prosjekt av denne størrelse er vi selvsagt avhengig av å følge en stram fremdriftsplan. Vi sikret oss dette gjennom å produsere opp standardpanelene i forkant. Dette utgjorde ca. 40% av leveransen. Vi leverte iht. plan og gjorde så avslutninger og spesialtilasninger i etterkant. Vi opplevde en veldig profesjonell prosjektledelse, der vi kom tidlig med i planleggingsprosessen.

Se bilder i bildegalleriet.

Foto: Jiri Havran